Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuit autocar GRECIA si Insula Corfu 2023


Descriere

Destinatie: Grecia

Durata: 1 zi, fara cazare

Veliko Tarnovo - Manastirea Rila - Croaziera Athos - Salonic - Termopile - Delfi - Atena - Cap Sounion - Insulele Hydra - Poros - Aegina - Corint - Epidaur - Nafplio - Micene - Mystras - Olympia - Patra - Insula Corfu - Meteora - Sofia
Servicii incluse:
- Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale
- 9 cazari cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*)
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Deplasare pentru vizite la: Veliko Tarnovo, Man. Rila, Termopile, Salonic, Delphi, Atena, Epidaur, Corint, Nafplio, Micene, Mystras Olympia, Patra, Insula Corfu, Meteora, Riviera Olimpului, Sofia

Servicii neincluse:
- Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID)
- Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata
- Bacsis/tips - echipaj (obligatoriu 1€/zi/turist), inclusiv copiii peste 6 ani
- Ghizi locali 15 €/pers



Program detaliat

 

Ziua 1. BUCURESTI - VELIKO TARNOVO - MANASTIREA RILA - SERRES (cca. 690 km)

Plecare din Bucuresti, la ora 6:00,  de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre statia de Metrou Eroilor), pe traseul Veliko Tarnovo - Rila - Serres, cu o prima vizita in Veliko Tarnovo, vechea capitala din perioada Taratelor Bulgare, ale carei vestigii au fost foarte bine puse in valoare dupa restaurarile recente. In afara cetatii medievale, un farmec deosebit il are si centrul vechi al orasului, cu ateliere mestesugaresti, magazine de suveniruri si de antichitati. Ne deplasam apoi spre Manastirea Rila, cea mai mare din Bulgaria- declarata patrimoniu UNESCO. Fondata in sec. X de Sf. Ioan de Rila, un pustnic, canonizat de Biserica Ortodoxa, Complexul monastic a fost depozitarul limbii si culturii bulgare in vremurile de dominatie otomana. In timpul Revolutiei Nationale Bulgare (sec. XVIII-XIX), a fost distrusa de un incendiu in 1833 si apoi reconstruita intre 1834 si 1862. Cazare in Grecia la Serres/Sidirokastro, la hotel Galaxy/ similar.

 

Ziua 2. SERRES - CROAZIERA ATHOS - SALONIC - Riviera OLIMPULUI (cca. 355 km)

Mic dejun. Deplasare spre Ouranoupoli - “poarta Athosului” unde putem opta pentru plaja sau pentru o croaziera (25 €) spre Muntele Athos, avand posibilitatea de a privi din largul marii 8 din cele 20 manastiri, intre care Manastirea Xenofont, Manastirea Grigoriou, Manstirea Sf. Pantelimon. Apoi, ne indreptam spre Salonic, al 2-lea mare oras al Greciei, cu o istorie intinsa pe milenii, si numeroase marturii al gloriei de odinioara: Bd. Egnatia, ce conecta Imperiul Roman de la Rasarit la Apus, Arcul lui Galeriu - construit in anul 304 d.Hr. pentru a comemora victoria imparatului importiva persilor, Rotonda inaltata de Galeriu pentru a-i servi drept mausoleum, dar transformata mai tarziu in Biserica Sf. Gheorghe, Biserica Sf. Dimitrie - izvoratorul de mir, loc incarcat de spiritualite care pastreaza moastele acestui sfant si Promenada ce se intinde de la port si pana la Turnul Alb - fosta inchisoare in timpul dominatiei otomane, devenit simbolul orasului. Cazare in zona Riviera Olimpului, la hotel Olympus/ similar.

 

Ziua 3. Riviera OLIMPULUI - TERMOPILE - ATENA (cca. 435 km)

Mic dejun. Traversam Grecia spre sud, spre Atena prin cea mai mare campie a Greciei, Thessalia si prin defileul de la Termopile, unde ne vom aminti de Leonidas si de cei 300 de spartani ai sai care si-au dat viata in cea mai cunoscuta batalie din antichitate, printr-o pauza de fotografii la monumentul comemorativ. Continuam cu o vizita la sanctuarul pre-elenistic Delphi, vazut de vechii greci drept “ombilicul sau centrul lumii”, locul celebrului Oracol al lui Apollo deservit de duplicitara preoteasa Pythia. Cazare la Atena, la Delphi Art/similar.

 

Ziua 4. ATENA - CAP SOUNION (cca. 150 km)

Mic dejun. Dedicam ziua Atenei, una din cele mai vechi capitale, unde pentru inceput vom face un tur panoramic cu autocarul, in care “vom trece in revista” o parte din spledorile orasului: Piata Omonia, Academia - in stil elenistic, avand 2 coloane in vaful carora stau de straja Apollo si Atena, Biblioteca Nationala – conceputa ca un templu doric si Universitatea, Piata Syntagma, cu cladirea neoclasica a vechiului Palat Regal (azi sediul Parlamentului) si Mormantul Soldatului Necunoscut, pazit de garzile nationale. Dupa ce vom vizita colina sacra a grecilor, Akropolis, care dateaza din “epoca de aur” a lui Pericle (sec.V i.Hr.), vom avea timp liber in Atena pentru diverse vizite individuale sau shopping in pitorescul cartier Plaka. Optional (25 €), va propunem o excursie la Cap Sounion, loc religios unde era venerat Poseidon, zeul marilor, dovada fiind chiar Templul doric (sec. V i.Hr.) foarte bine conservat care a devenit in zilele noastre si un obiectiv romantic pentru ca ofera cel mai frumos apus de soare din lume. Seara cazare la acelasi hotel din Atena.

 

Ziua 5. CROAZIERA in Insulele HYDRA - POROS - AEGINA

Mic dejun. Timp liber in Atena pentru vizite individuale sau Croaziera optionala (99 €, cu pranz inclus si program folcloric) din Portul Pireu in Golful Saronic pentru a vizita insulele Poros, Hydra si Eghina. In aproximativ o ora ajungem in Poros - cea mai mica dintre insule. Continuam apoi spre Hydra, fost adapost pentru pirati, loc unde mijloacele de transport motorizate sunt interzise si vom avea timp liber in orasul-port cu acelasi nume, care pastreaza aspectul pitoresc de sec XVIII-XIX. Ne imbarcam si servim masa de pranz pe vapor, in timp ce navigam spre Eghina. Pentru timpul alocat acestei insule propunem o excursie (contra-cost) la Templul Zeitei Aphaia (sec.V i.Hr.) construit pe varful unei coline cu o frumoasa priveliste spre Atena si la Manastirea Sf. Nectarie - important loc de pelerinaj. O alta optiune este sa ne bucuram de relaxare pe plaja din apropierea portului. La sfarsitul zilei revenim in Pireu, in ritmuri de bouzoukia si syrtaki, in cadrul unui program folcloric cu muzica si dans oferit de gazdele noastre de pe vapor. Cazare la acelasi hotel din Atena.

 

Ziua 6. Canalul CORINT - EPIDAURUS - NAFPLIO - MICENE - SPARTA (cca. 305 km)

Mic dejun. Plecare spre Peloponez. Traversand Istmul Corint admiram cunoscutul Canal artificial realizat in sec. XIX, avand o latime intre 23-25 m, iar adancimea intre 8-25 m. Vizitam apoi Epidaur, la teatrul din sec. IV i.Hr. - monument UNESCO exceptional conservat, cu o capacitate de 14.000 pers., considerat teatrul antic cu cea mai buna acustica din lume. In apropiere se afla Templul lui Asclepios, fiul lui Apollo, zeul medicinii. Urmeaza Nafplio, prima capitala a Greciei moderne, cel mai frumos oras din Peloponez datorita stradutelor sale pitoresti cu case avand balcoane impodobite cu flori. Vizitam (daca conditia fizica ne permite) Fortareata medievala Palamidi (construita in sec. XVI de venetieni), de unde vom avea o priveliste superba asupra Golfului Argos si a intregului oras. Incheiem ziua admirand ruinele vechii Cetatii Micene, care a dominat lumea mediteraneana estica incepand din sec al XV i.Hr., astazi monument UNESCO. Seara cazare in zona Sparta-Mystras, la hotel Lakonia/ similar.

 

Ziua 7. MYSTRAS - OLYMPIA - PATRA - IGOUMENITSA (cca. 555 km)

Mic dejun. Vizitam ruinele fostei cetati Mystras, unde Guillame II a infiintat Principatul franc al Moreei, iar dupa recucerirea bizantina, orasul a devenit un important centru politic si cultural, supranumit “Florenta Orientului”. Continuam cu Olympia, locul de “nastere” al Jocurilor Olimpice, organizate incepand cu sec. VIII i.Hr. la fiecare 4 ani, in timpul carora se instituia o perioada de “armistitiu sacru”. Aici se inalta in antichitate una dintre cele 7 minuni ale lumii, Statuia lui Zeus Olimpianul din Templul lui Zeus (sec.V i.Hr.). Ne deplasam apoi spre Patras, si vizitam Biserica Sf. Andrei, una din cele mai mari din Balcani, construita in 1979 in stil neo-bizantin pe locul presupusului martiriu al apostolului si unde se pastreaza capul acestuia. Parasim apoi Peloponezul, traversand Podul Rio-Antirio, inaugurat in 2004, cu o saptamana inainte de Olimpiada de vara, chiar de catre purtatorii flacarii olimpice. Cazare in Igoumenitsa, la hotel Astoria/ similar.

 

Ziua 8. IGOUMENITSA - Insula CORFU - KALAMBAKA (cca. 170 km)

Mic dejun. Imbarcare pe ferryboat (se achita la ghid 20 €/ pers./sens pt. pasageri + autocar) cu destinatia Corfu pentru a vizita Kerkyra - capitala insulei, cu o atmosfera greco-venetiana cu influente bizantine, pe care o vom regasi la tot pasul de la Vechea Fortareata de sec. VI, extinsa si consolidata de venetieni in sec. XV, spre Esplanada, loc de relaxare strajuit de terase si cafenele, pana la Biserica din sec.XVI inchinata Sf. Spiridon (patronul spiritual al insulei). Ne vom deplasa apoi catre micuta insula pe care a fost construita in sec. XII Biserica Vlaherne si apoi avem timp liber in capitala insulei. Parasind insula ne deplasam spre Kalambaka pentru cazare, la hotel Kosta Famissi/ similar.

 

Ziua 9. METEORA - plaja sau shopping pe RIVIERA OLIMPULUI (cca. 175 km)

Mic dejun. Pornim spre Meteora - al doilea mare centru monahal al tarii, situat intr-o zona neobisnuita de stanci in forma de turnuri ce “rasar” direct din campie, “incununate” de manastirile care de-a lungul timpului au avut atat rol religios, cat si cultural, fiind pana in zilele noastre adevarate “tezaure” de arta bizantina. Vom vizita Manastirea Marele Meteor (sau Varlaam) si atelierul de iconografie Zindros, unde vom afla tainele artei bizantine de pictare a icoanelor. Sosire in cursul dupa amiezii la Paralia Katerini, cea mai cunoscuta si animata statiune a Rivierei Olimpului, unde ne vom relaxa la plaja sau ne putem lasa ispititi de numerosele magazine cu o gama variata de produse, unele din ele avand preturi atractive. Cazare in zona Rivierei Olimpului, la hotel Olympus/ similar.

 

Ziua 10. RIVIERA OLIMPULUI - SOFIA - BUCURESTI (cca. 745 km)

Mic dejun. Parasim Grecia, iar pe traseul de intoarcere spre Bucuresti, nu putem tranzita Bulgaria fara a admira capitala acesteia, Sofia: Catedrala Al. Nevsky, in stil neobizantin, una dintre cele mai mari constructii ortodoxe din lume, cu o capacitate de 10.000 de credinciosi si Biserica Sfanta Sofia, una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe (sec. IV -VI), care din sec. XIV a dat chiar denumirea orasului. Foarte aproape admiram si cladirea Parlamentului, in stil neo renascentist. Seara traversam Podul Prieteniei la Giurgiu si sosim in Bucuresti la Academia Militara in jurul orei 22:00, in functie de trafic si de durata formalitatilor din frontiera.

 

Partaj

 

PARTAJ GARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj garantat” nu vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul.

PARTAJ NEGARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj negarantat” vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul. Turistii vor fi informati in scris cu maxim 3 zile inainte de plecare.

Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane.

 

Destinatie: Grecia

Durata: 1 zi, fara cazare

Veliko Tarnovo - Manastirea Rila - Croaziera Athos - Salonic - Termopile - Delfi - Atena - Cap Sounion - Insulele Hydra - Poros - Aegina - Corint - Epidaur - Nafplio - Micene - Mystras - Olympia - Patra - Insula Corfu - Meteora - Sofia
Servicii incluse:
- Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale
- 9 cazari cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*)
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Deplasare pentru vizite la: Veliko Tarnovo, Man. Rila, Termopile, Salonic, Delphi, Atena, Epidaur, Corint, Nafplio, Micene, Mystras Olympia, Patra, Insula Corfu, Meteora, Riviera Olimpului, Sofia

Servicii neincluse:
- Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID)
- Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata
- Bacsis/tips - echipaj (obligatoriu 1€/zi/turist), inclusiv copiii peste 6 ani
- Ghizi locali 15 €/pers



Program detaliat

 

Ziua 1. BUCURESTI - VELIKO TARNOVO - MANASTIREA RILA - SERRES (cca. 690 km)

Plecare din Bucuresti, la ora 6:00,  de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre statia de Metrou Eroilor), pe traseul Veliko Tarnovo - Rila - Serres, cu o prima vizita in Veliko Tarnovo, vechea capitala din perioada Taratelor Bulgare, ale carei vestigii au fost foarte bine puse in valoare dupa restaurarile recente. In afara cetatii medievale, un farmec deosebit il are si centrul vechi al orasului, cu ateliere mestesugaresti, magazine de suveniruri si de antichitati. Ne deplasam apoi spre Manastirea Rila, cea mai mare din Bulgaria- declarata patrimoniu UNESCO. Fondata in sec. X de Sf. Ioan de Rila, un pustnic, canonizat de Biserica Ortodoxa, Complexul monastic a fost depozitarul limbii si culturii bulgare in vremurile de dominatie otomana. In timpul Revolutiei Nationale Bulgare (sec. XVIII-XIX), a fost distrusa de un incendiu in 1833 si apoi reconstruita intre 1834 si 1862. Cazare in Grecia la Serres/Sidirokastro, la hotel Galaxy/ similar.

 

Ziua 2. SERRES - CROAZIERA ATHOS - SALONIC - Riviera OLIMPULUI (cca. 355 km)

Mic dejun. Deplasare spre Ouranoupoli - “poarta Athosului” unde putem opta pentru plaja sau pentru o croaziera (25 €) spre Muntele Athos, avand posibilitatea de a privi din largul marii 8 din cele 20 manastiri, intre care Manastirea Xenofont, Manastirea Grigoriou, Manstirea Sf. Pantelimon. Apoi, ne indreptam spre Salonic, al 2-lea mare oras al Greciei, cu o istorie intinsa pe milenii, si numeroase marturii al gloriei de odinioara: Bd. Egnatia, ce conecta Imperiul Roman de la Rasarit la Apus, Arcul lui Galeriu - construit in anul 304 d.Hr. pentru a comemora victoria imparatului importiva persilor, Rotonda inaltata de Galeriu pentru a-i servi drept mausoleum, dar transformata mai tarziu in Biserica Sf. Gheorghe, Biserica Sf. Dimitrie - izvoratorul de mir, loc incarcat de spiritualite care pastreaza moastele acestui sfant si Promenada ce se intinde de la port si pana la Turnul Alb - fosta inchisoare in timpul dominatiei otomane, devenit simbolul orasului. Cazare in zona Riviera Olimpului, la hotel Olympus/ similar.

 

Ziua 3. Riviera OLIMPULUI - TERMOPILE - ATENA (cca. 435 km)

Mic dejun. Traversam Grecia spre sud, spre Atena prin cea mai mare campie a Greciei, Thessalia si prin defileul de la Termopile, unde ne vom aminti de Leonidas si de cei 300 de spartani ai sai care si-au dat viata in cea mai cunoscuta batalie din antichitate, printr-o pauza de fotografii la monumentul comemorativ. Continuam cu o vizita la sanctuarul pre-elenistic Delphi, vazut de vechii greci drept “ombilicul sau centrul lumii”, locul celebrului Oracol al lui Apollo deservit de duplicitara preoteasa Pythia. Cazare la Atena, la Delphi Art/similar.

 

Ziua 4. ATENA - CAP SOUNION (cca. 150 km)

Mic dejun. Dedicam ziua Atenei, una din cele mai vechi capitale, unde pentru inceput vom face un tur panoramic cu autocarul, in care “vom trece in revista” o parte din spledorile orasului: Piata Omonia, Academia - in stil elenistic, avand 2 coloane in vaful carora stau de straja Apollo si Atena, Biblioteca Nationala – conceputa ca un templu doric si Universitatea, Piata Syntagma, cu cladirea neoclasica a vechiului Palat Regal (azi sediul Parlamentului) si Mormantul Soldatului Necunoscut, pazit de garzile nationale. Dupa ce vom vizita colina sacra a grecilor, Akropolis, care dateaza din “epoca de aur” a lui Pericle (sec.V i.Hr.), vom avea timp liber in Atena pentru diverse vizite individuale sau shopping in pitorescul cartier Plaka. Optional (25 €), va propunem o excursie la Cap Sounion, loc religios unde era venerat Poseidon, zeul marilor, dovada fiind chiar Templul doric (sec. V i.Hr.) foarte bine conservat care a devenit in zilele noastre si un obiectiv romantic pentru ca ofera cel mai frumos apus de soare din lume. Seara cazare la acelasi hotel din Atena.

 

Ziua 5. CROAZIERA in Insulele HYDRA - POROS - AEGINA

Mic dejun. Timp liber in Atena pentru vizite individuale sau Croaziera optionala (99 €, cu pranz inclus si program folcloric) din Portul Pireu in Golful Saronic pentru a vizita insulele Poros, Hydra si Eghina. In aproximativ o ora ajungem in Poros - cea mai mica dintre insule. Continuam apoi spre Hydra, fost adapost pentru pirati, loc unde mijloacele de transport motorizate sunt interzise si vom avea timp liber in orasul-port cu acelasi nume, care pastreaza aspectul pitoresc de sec XVIII-XIX. Ne imbarcam si servim masa de pranz pe vapor, in timp ce navigam spre Eghina. Pentru timpul alocat acestei insule propunem o excursie (contra-cost) la Templul Zeitei Aphaia (sec.V i.Hr.) construit pe varful unei coline cu o frumoasa priveliste spre Atena si la Manastirea Sf. Nectarie - important loc de pelerinaj. O alta optiune este sa ne bucuram de relaxare pe plaja din apropierea portului. La sfarsitul zilei revenim in Pireu, in ritmuri de bouzoukia si syrtaki, in cadrul unui program folcloric cu muzica si dans oferit de gazdele noastre de pe vapor. Cazare la acelasi hotel din Atena.

 

Ziua 6. Canalul CORINT - EPIDAURUS - NAFPLIO - MICENE - SPARTA (cca. 305 km)

Mic dejun. Plecare spre Peloponez. Traversand Istmul Corint admiram cunoscutul Canal artificial realizat in sec. XIX, avand o latime intre 23-25 m, iar adancimea intre 8-25 m. Vizitam apoi Epidaur, la teatrul din sec. IV i.Hr. - monument UNESCO exceptional conservat, cu o capacitate de 14.000 pers., considerat teatrul antic cu cea mai buna acustica din lume. In apropiere se afla Templul lui Asclepios, fiul lui Apollo, zeul medicinii. Urmeaza Nafplio, prima capitala a Greciei moderne, cel mai frumos oras din Peloponez datorita stradutelor sale pitoresti cu case avand balcoane impodobite cu flori. Vizitam (daca conditia fizica ne permite) Fortareata medievala Palamidi (construita in sec. XVI de venetieni), de unde vom avea o priveliste superba asupra Golfului Argos si a intregului oras. Incheiem ziua admirand ruinele vechii Cetatii Micene, care a dominat lumea mediteraneana estica incepand din sec al XV i.Hr., astazi monument UNESCO. Seara cazare in zona Sparta-Mystras, la hotel Lakonia/ similar.

 

Ziua 7. MYSTRAS - OLYMPIA - PATRA - IGOUMENITSA (cca. 555 km)

Mic dejun. Vizitam ruinele fostei cetati Mystras, unde Guillame II a infiintat Principatul franc al Moreei, iar dupa recucerirea bizantina, orasul a devenit un important centru politic si cultural, supranumit “Florenta Orientului”. Continuam cu Olympia, locul de “nastere” al Jocurilor Olimpice, organizate incepand cu sec. VIII i.Hr. la fiecare 4 ani, in timpul carora se instituia o perioada de “armistitiu sacru”. Aici se inalta in antichitate una dintre cele 7 minuni ale lumii, Statuia lui Zeus Olimpianul din Templul lui Zeus (sec.V i.Hr.). Ne deplasam apoi spre Patras, si vizitam Biserica Sf. Andrei, una din cele mai mari din Balcani, construita in 1979 in stil neo-bizantin pe locul presupusului martiriu al apostolului si unde se pastreaza capul acestuia. Parasim apoi Peloponezul, traversand Podul Rio-Antirio, inaugurat in 2004, cu o saptamana inainte de Olimpiada de vara, chiar de catre purtatorii flacarii olimpice. Cazare in Igoumenitsa, la hotel Astoria/ similar.

 

Ziua 8. IGOUMENITSA - Insula CORFU - KALAMBAKA (cca. 170 km)

Mic dejun. Imbarcare pe ferryboat (se achita la ghid 20 €/ pers./sens pt. pasageri + autocar) cu destinatia Corfu pentru a vizita Kerkyra - capitala insulei, cu o atmosfera greco-venetiana cu influente bizantine, pe care o vom regasi la tot pasul de la Vechea Fortareata de sec. VI, extinsa si consolidata de venetieni in sec. XV, spre Esplanada, loc de relaxare strajuit de terase si cafenele, pana la Biserica din sec.XVI inchinata Sf. Spiridon (patronul spiritual al insulei). Ne vom deplasa apoi catre micuta insula pe care a fost construita in sec. XII Biserica Vlaherne si apoi avem timp liber in capitala insulei. Parasind insula ne deplasam spre Kalambaka pentru cazare, la hotel Kosta Famissi/ similar.

 

Ziua 9. METEORA - plaja sau shopping pe RIVIERA OLIMPULUI (cca. 175 km)

Mic dejun. Pornim spre Meteora - al doilea mare centru monahal al tarii, situat intr-o zona neobisnuita de stanci in forma de turnuri ce “rasar” direct din campie, “incununate” de manastirile care de-a lungul timpului au avut atat rol religios, cat si cultural, fiind pana in zilele noastre adevarate “tezaure” de arta bizantina. Vom vizita Manastirea Marele Meteor (sau Varlaam) si atelierul de iconografie Zindros, unde vom afla tainele artei bizantine de pictare a icoanelor. Sosire in cursul dupa amiezii la Paralia Katerini, cea mai cunoscuta si animata statiune a Rivierei Olimpului, unde ne vom relaxa la plaja sau ne putem lasa ispititi de numerosele magazine cu o gama variata de produse, unele din ele avand preturi atractive. Cazare in zona Rivierei Olimpului, la hotel Olympus/ similar.

 

Ziua 10. RIVIERA OLIMPULUI - SOFIA - BUCURESTI (cca. 745 km)

Mic dejun. Parasim Grecia, iar pe traseul de intoarcere spre Bucuresti, nu putem tranzita Bulgaria fara a admira capitala acesteia, Sofia: Catedrala Al. Nevsky, in stil neobizantin, una dintre cele mai mari constructii ortodoxe din lume, cu o capacitate de 10.000 de credinciosi si Biserica Sfanta Sofia, una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe (sec. IV -VI), care din sec. XIV a dat chiar denumirea orasului. Foarte aproape admiram si cladirea Parlamentului, in stil neo renascentist. Seara traversam Podul Prieteniei la Giurgiu si sosim in Bucuresti la Academia Militara in jurul orei 22:00, in functie de trafic si de durata formalitatilor din frontiera.

 

Partaj

 

PARTAJ GARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj garantat” nu vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul.

PARTAJ NEGARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj negarantat” vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul. Turistii vor fi informati in scris cu maxim 3 zile inainte de plecare.

Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane.